Om Monster kattsand

– vi kallar det amazing cat litter.

Bakom Monster kattsand finns ett familjeägt svenskt företag, i andra generationen, grundat 1970 och med mer än 35 års erfarenhet av katt– och hundprodukter. Idag är vi över 50 hängivna medarbetare (och över 80 katter och hundar!).

Efter en lång resa i branschen var vi redo för nästa milstolpe – att utveckla vår egen kattsand. 2015 lanserades de fyra första Monstersorterna. Sedan dess har det hänt massor! Flera sorter har lagts till, förpackningen har uppgraderats och formulan förfinats.

Monster kattsand tillverkas i Norden, utan mellanhänder, för att vara nära process och produktion. På så sätt kan vi vara lyhörda och skapa produkter utifrån vad kattägare (och katter!) efterfrågar. Det ger oss också möjlighet att kunna leverera kvalitet och Monsterbra kattsand – till ett förmånligare pris för dig som kund.

Du hittar Monster kattsand uteslutande i zoobutiker. För deras kunskap, service och urval av kvalitetsprodukter är något vi vill ska finnas kvar i generationer. Precis som Monster.

Så här fungerar Monster

Monster kattsand har en unik formula som kontrollerar dålig lukt i alla stadier. Formulan ger också maximal klumpbildning med minimal dammspridning. Unikt med Monster är att den är uppbyggd av 100 % bentonitlera som skapar en maximal klump-bildning och uppsugningsförmåga. S.k. kraterbildning bildas aldrig i lådan som skapar fukt i botten och gör sanden odryg, vilket medför att hela sanden måste bytas.

Med Monster klumpar sig urinet snabbt. Det sjunker ej till botten och de små klumparna som bildas kan därmed enkelt avlägsnas. Med vanlig kattsand tränger urinet igenom sanden och lägger sig på botten. Det skapar odör och hela lådan måste rengöras och sanden bytas ofta.