Frågor & Svar

För oss är det viktigt att du känner dig trygg med våra produkter! Därför har vi samlat våra vanligaste frågor och svar här.

Om du inte hittar svaret på en fråga, behöver råd eller bara vill veta mer om våra fantastiska produkter är du välkommen att prata med stjärnorna på supportavdelningen på info@treeofpets.se eller 08–630 73 00.

Var tillverkas Monster kattsand?

Danmark

Vad är sanden tillverkad av?

Sodiumbentonitlera

Vilken produkt ska jag välja om jag har en kattunge?

Då rekommenderar vi Long Hair & Kitten, som har lite grövre korn. Den finns både med och utan doft.

Vilka produkter är doftfria?

Unscentedoch Long Hair & Kitten Unscented

Om jag har flera katter, finns det någon produkt som passar bättre?

Ja, vi rekommenderar Multicat. Den innehåller dubbelt så mycket aktivt kol som hjälper till att kapsla in dålig lukt.

Vad doftar de olika produkterna?

Lavender – Lavendel
Ocean Fresh – HavsbrisHygiene
Plus – Ren & Fräsch doft
Multicat –Kaprifol
Long Hair & Kitten – Grönt äpple
Flower Power – Blomsteräng

Hur mycket sand behövs i lådan?

Fyll kattlådan med ett jämnt lager av Monster kattsand som är ungefär 7 cm djupt. För en vanlig kattlåda så är det ungefär 5 L kattsand. Efter att din katt har använt kattlådan så tar du bort avfallsklumparna och slänger dem i hushållssoporna. Spola inte ner dem i toaletten. All oanvänd kattsand kommer att hålla sig fräsch så häll bara i tillräckligt med kattsand för att ersätta det som du har plockat ut.

Är det aktiva kolet farligt för katter?

Vår kattsand innehåller aktiv kol-teknik för att fånga och kapsla in odörer istället för att maskera dem. Vår kol framtas naturligt från kokosnötskal och är ofarligt för katter.

Vad gör Monster kattsand så bra?

All vår kattsand görs i Danmark och tillverkas av bentonitlera – ett naturligt material som vi anser är den bästa och mest absorberande sortens klumpbildande lera som finns. De innehåller aktivt kol, som kapslar in dålig lukt istället för att bara maskera den. Vi vet att katters tassar är otroligt känsliga, så vår kattsand har fina korn som är mjukare för katten att gå och gräva i.

Är sanden komposterbar eller hur gör jag mig av med den?

Vår kattsand tillverkas av naturlig lera som inte bryts ner, utan återgår till sitt naturliga tillstånd. Därför är inte Monster kattsand en biologiskt nedbrytbar kattsand. Vänligen släng använd kattsand i hushållssoporna, och spola ej ner i toaletten.

Vad är skillnaden mellan klumpbildande och icke-klumpbildande sand?

Klumpbildande kattsand absorberar avföring och urin och formar täta fasta klumpar. Klumpbildande kattsand ger överlägsen odörkontroll och enklare hantering av avfall vilket enkelt kan plockas ur och kastas. När det är dags kan du helt enkelt fylla på den mängd kattsand som du har plockat ur. Icke-klumpbildande kattsand fungerar som toalettpapper genom att absorbera så mycket vätska som möjligt, men en viss mängd av vätska kommer oundvikligen att nå botten på kattlådan. Du kommer också att behöva slänga allt som finns i kattlådan och ersätta det en gång per vecka. De kan upplevas som mer kostnadseffektiva men faktum är att icke-klumpbildande kattsand faktiskt kan vara dyrare i längden. Hos Monster är all vår klumpbildande kattsand gjord av klumpbildande lera av högsta kvalitet för överlägsna resultat.

Har ni stämpelkort?

Ja, det har vi! Om du är medlem i Bonuscard och handlar i en Bonuscard-ansluten butik så har du 15 % på varje köp. Registrera dig på www.bonuscard.com eller i appen Bonuscard.

Har ni uppfödarrabatter?

Ja absolut, vi har en uppfödarklubb som ger dig 30 % på varje köp. Bra va?